Kultura Edukacja
Belgijskie czekolady marki "Callebaut" w ofercie MAKRO
Do asortymentu sieci hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska trafiły czekolady belgijskiej marki Callebaut™, wyróżniające się wspaniałym smakiem oraz wyjątkową łatwością obróbki.
Callebaut™ jest jednym z niewielu producentów, który skrupulatnie selekcjonuje, praży i mieli ziarno kakaowca na wyjątkową miazgę kakaową - najważniejszy składnik czekoladowych kuwertur. Producent dostarcza szeroką gamę produktów spełniających wymagania każdego klienta odnośnie zarówno zastosowania jak i smaku.
W sieci MAKRO dostępnych jest 29 produktów marki Callebaut™. Masło kakaowe w proszku Mycryo to jedna z ciekawszych propozycji producenta. To 100% czyste masło kakaowe, całkowicie naturalne, jest idealne do temperowania czekolady oraz jest świetnym rozwiązaniem w kuchni – nadaje się do smażenia i grillowania, zachowując soczystość i naturalny smak ryb czy mięs. Masło można nabyć w opakowaniach 10 x 0,6 kg.
Musy w proszku z białej, ciemnej lub mlecznej czekolady, to także wyjątkowy produkt warty uwagi. Jego jakość, łatwość w użyciu i intensywny smak sprawiają, że ma szerokie zastosowanie i można go podawać zarówno w szklankach, jak i stworzyć efekt quenelle w deserach talerzowych. Musy posiadają bardzo wysoką zawartość czekolady i dostępne są w opakowaniach 10 x 0,8 kg.
Kolejną wyjątkową pozycję stanowi posypka dekoracyjna Crispearls™ – jest to chrupiący herbatnik oblany ciemną lub mleczną czekoladą, dostępny również w truskawkowej otoczce. Te małe, lśniące perełki z chrupkim wnętrzem stanowią idealne wykończenie dla wypieków, deserów i wyrobów cukierniczych. Produkt można nabyć w opakowaniach 4 x 0,8 kg.
Na specjalną uwagę zasługuje pokryty karmelem krokant z orzechów laskowych – Bresilienne. Może być wykorzystywany np. do dekoracji ciast, deserów, lodów i ciastek. Orzechy są prażone i pakowane w czasie krótszym niż 12 godzin po wyłuskaniu z łupin, dzięki czemu produkt wyróżnia się wyjątkową świeżością. Bresilienne dostępny jest w opakowaniu 6 x 1 kg.
W asortymencie belgijskich czekolad Callebaut ™ znalazły się również: ciemna czekolada 70% (8 x 2,5 kg), biała i mleczna czekolada (8 x 2,5 kg), mleczna czekolada do fontann (8 x 2,5 kg), naturalne nadzienie karmelowe Caramel Fill (4 x 5 kg), ganasz z białej czekolady o smaku Marc de Champagne (2 x 5 kg), dekoracje czekoladowe marmurkowe Butter Curly™ (4 x 0,4 kg), posypka Vermicelli z ciemnej czekolady (6 x 1 kg), posypka czekoladowa w formie płatków (6 x 1 kg) oraz pokruszone, prażone ziarno kakaowe - Nibs (4 x 0,8 kg).




MAKRO Cash & Carry (press box)
-
Listwa karniszowa creativa Lk-01
-
Jakie podstawy do stolików..
-
Kontrola z urzędu skarbowego –..
-
Jak izolacja drgań poprawia..
-
Szukasz stylowej łazienki?..
-
Idealny kosz prezentowy na..
-
Jak przygotować mieszkanie do..
-
Mikasa V200W vs V200W-CEV. Którą..
-
ASG z praktycznego punktu widzenia
-
Zostań kierowcą TIR-a: Wymagania,..
-
Gry miejskie: nowoczesne..
-
Gry miejskie: Nowoczesne..
-
Domy Szeregowe w Gdyni – Komfort..
-
Jak często można odwiedzać bliską..
-
Kosze prezentowe na urodziny –..
-
Jak dobrać idealne wyposażenie do..
-
Sindbad- podróżuj wygodnie!
-
Rytuały miłosne - magiczne..
-
Ośrodek leczenia uzależnień..
-
Kurtyny chłodnicze – jak działają..
-
Poradnik „Jak napisać powieść?”..
-
Kontenery socjalne – praktyczne..
-
Jak zaplanować udaną jednodniową..
-
Jak wybrać półkotapczan?


