Warszawa
Na wigilijny i świąteczny stół – pierogi, krokiety, domowy pasztet

Furorę w Warszawie robią ostatnio domowe wyroby Pracowni 54 Pierogi z Zielonki. Klienci kilku warszawskich sklepów już teraz zamawiają te wyroby na Wigilię, bo trzeba nie mieć rozumu, aby kupować przemysłową mielonkę z niektórych supermarketów, produkowaną masowo, aby taniej, aby szybko, aby klient nie poznał się podczas zakupów, że kupuje przemysłową papkę.
 
Znający się na kulinariach zamawiają i kupują domowe wyroby Pracowni 54 Pierogi.

Reklama
Od kilku lat rośnie legenda znakomitych walorów pierogów, krokietów, kopytek, naleśników, domowego pasztetu z Pracowni 54 Pierogi w Zielonce. Bo są one niezmiennie wytwarzane domowymi sposobami, według rodzinnych receptur wypróbowanych już przez dziesięciolecia.
 
- Trzymamy się tej rodzinnej tradycji, ja jestem już drugim pokoleniem – podkreśla Agata Wojtczuk, córka właścicieli Pracowni. –  Nasze wyroby są wytwarzane tylko z naturalnych surowców w oparciu o tradycyjne, sprawdzone przepisy. Nie stosujemy żadnych gotowych mieszanek przyprawowych, polepszaczy poprawiających smak, zapach oraz konsystencję gotowych wyrobów. Cieszymy się, gdy dowiadujemy się, jak bardzo te nasze wyroby są cenione. 

W tych dniach Pracownia otrzymuje zamówienia na Wigilię i już na Sylwestra i na Nowy Rok, gdy obchodzone są imieniny Mieczysława. Zamówienia przyjmuje biuro Pracowni, ale można także na co dzień zaopatrywać się w wyroby rodzinnej marki 54 Pierogi w kilku warszawskich sklepach: 

Warszawa, ul. Radzymińska 4
 
Warszawa, ul. Białostocka 9
 
Warszawa, ul. Solec 117 (krokiety, naleśniki, kopytka)
 
Warszawa, ul. Chłodna 20
 
Zagościniec, ul. 100 - lecia 25
   

Kilka innych sklepów także zgłasza chęć sprzedawania tych wyrobów. – Bo klienci się dopytują – tak uzasadniają zainteresowani.  – Z internetu klienci dowiadują się o tych pierogach, krokietach, naleśnikach i domowym pasztecie. Pełna oferta jest eksponowana na stronie:  http://54pierogi.wixsite.com/54pierogi/oferta
 
Są tam pierogi i krokiety z mięsem, ale na Wigilię zamawiane są oczywiście dania postne: pierogi z kapustą, pierogi ruskie, z serem, także ze szpinakiem, a krokiety także z kapustą, jajkiem. A na stół świąteczny, na Sylwestra i Nowy Rok zamawiane są i na bieżąco kupowane także mięsne wersje oraz znakomite, domowe pasztety. Na uzgodnione zamówienie Pracownia 54 Pierogi przygotowuje także nietypowe zlecenia na pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem, z mięsem i kapustą, z twarogiem i czekoladą, z owocami, a nawet tak wymyślne, jak pierogi z kurczakiem i szpinakiem i egzotyczne, z krewetkami, z łososiem.

        

Przebojem wykwintnych przyjęć są także pierogi z mięsem pieczonej kaczki. A ciekawostką są naleśniki meksykańskie z nadzieniem tradycyjnym w Meksyku. Krokiety, pierogi i naleśniki z tej drugiej grupy, bardziej wymyślne, zamawiać trzeba z określonym wyprzedzeniem i w ilościach minimum 5 kg. 
 
A te tradycyjne zamawiane są i wytwarzane domowymi sposobami na bieżąco, także w tych dniach, coraz bardziej gorączkowych przygotowań do Wigilii, świąt, Sylwestra i Nowego Roku, bo Pracownia 54 Pierogi ma doświadczenia z ubiegłych lat, dzięki którym sprawnie organizuje wytwarzanie.  – Nie chcemy ludzi skazywać na masową produkcję mrożonek z supermarketów, dlatego tak organizujemy naszą działalność, aby dla każdego kupującego wystarczyło – dodaje Agata Wojtczuk.  – Naszym klientom życzymy Wesołych Świąt, rodzinnego ciepła, serdecznej, świątecznej atmosfery i stołów zastawionych tradycyjnymi potrawami, nie z fabryki, ale z naszej Pracowni, bo wkładamy nasze serca w przygotowywanie tych naszych, naprawdę domowych wyrobów.  
 
(ac)

Publikacja promocyjna

 

 
stat4u PortalPOLSKA.pl