Kultura Edukacja
Port Lotniczy wzbogaca ofertę dla biznesu

Wrocławskie lotnisko wprowadziło dzisiaj nową usługę dla pasażerów. W Executive Lounge bezpłatnie można zjeść potrawy przygotowane przez kucharzy renomowanej restauracji Mosaiq. Wykwintne śniadania i obiady będą oferowane co tydzień.
- Rozwój siatki połączeń i bezproblemowa obsługa to fundament funkcjonowania każdego lotniska. Za tym powinny iść kolejne działania – mówi Monika Półtorzycka-Jon, manager ds. marketingu i PR w Porcie Lotniczym Wrocław. – Obecnie oferujemy już wiele udogodnień dostępnych w naszych usługach VIP & Business. Pasażerowie, którzy z nich korzystają, to osoby o wyrobionym guście i oczekujący czegoś więcej. To głównie do nich kierowana jest nowa oferta.
Usługa po raz pierwszy została udostępniona w poniedziałek 3 lutego w salonie Executive Lounge, w hali odlotów. W godzinach od 7 do 18 (lub do wyczerpania zapasów) pasażerowie będą mogli tam zjeść potrawy przygotowane przez kucharzy restauracji Mosaiq. Szefowie kuchni szkolili się m.in. w restauracji Gordona Ramsaya czy u boku Alberta Roux. Menu przewiduje:
Śniadanie:
*Owsianka podawana z suszonymi owocami i orzechami
*Jajka po benedyktyńsku serwowane na toście
Lunch:
*Śledź bałtycki serwowany z jabłkowo – śmietanowym musem
*Zupa pomidorowa z chilli i serkiem mascarpone
*Policzki wołowe podawane z puree ziemniaczanym
Z oferty salonu mogą skorzystać wszyscy pasażerowie, którzy zapłacą za wstęp 80 zł. Podróżni posiadający srebrną kartę Miles&More będą mogli skorzystać z Executive Lounge w promocyjnej cenie 49 zł.
Potrawy będą oferowane nieodpłatnie pasażerom posiadającym specjalne uprawnienia, w tym:
*Podróżnym linii LOT, Lufthansa i SAS posiadającym kartę Star Alliance o statusie Gold lub podróżującym tymi liniami w klasie biznes
*Pasażerom podróżującym liniami Eurolot w taryfie Premium
*Posiadaczom kart Priority Pass oraz Airport Angel
*Pasażerów posiadającym zaproszenia od linii LOT
*Posiadaczom kart wydanych przez Port Lotniczy Wrocław oraz wszystkim, którzy zawarli umowę z lotniskiem na korzystanie z tych usług.
Śniadania i lunche restauracji Mosaiq będą oferowane pasażerom co tydzień.
Sektor połączeń i usług kierowanych do pasażerów podróżujących w interesach to jeden z najprężniej rozwijających się sektorów na wrocławskim lotnisku. W ubiegłym roku Port Lotniczy Wrocław zanotował wzrost liczby pasażerów korzystających z połączeń biznesowych na poziomie 6,4%. Na trend odpowiedzieli przewoźnicy, którzy ogłosili uruchomienie kolejnych połączeń. Od marca Eurolot zacznie latać z Wrocławia na główne lotniska Brukseli, Mediolanu, Paryża i Zurychu. Również w marcu rejsy do Berlina uruchomią linie Etihad Regional. W sezonie letnim Lufthansa zwiększy częstotliwość lotów do Monachium i Frankfurtu oraz wprowadzi na tej ostatniej trasie większe samoloty. Do rozkładu wróci też połączenie z Gdańskiem, które 8 razy w tygodniu zapewni Eurolot, a Ryanair uruchomi połączenie z Warszawą-Modlin.
Źródło: PR EXPERT
Dodał: RM
-
ASG z praktycznego punktu widzenia
-
Zostań kierowcą TIR-a: Wymagania,..
-
Gry miejskie: nowoczesne..
-
Gry miejskie: Nowoczesne..
-
Domy Szeregowe w Gdyni – Komfort..
-
Jak często można odwiedzać bliską..
-
Kosze prezentowe na urodziny –..
-
Jak dobrać idealne wyposażenie do..
-
Sindbad- podróżuj wygodnie!
-
Rytuały miłosne - magiczne..
-
Ośrodek leczenia uzależnień..
-
Kurtyny chłodnicze – jak działają..
-
Poradnik „Jak napisać powieść?”..
-
Kontenery socjalne – praktyczne..
-
Jak zaplanować udaną jednodniową..
-
Jak wybrać półkotapczan?
-
Księga oszczędnościowa..
-
Jak wybrać idealne kolczyki na..
-
Czy każdy może napisać powieść?..
-
Noclegi apartamenty Róża Wiatrów..
-
Bezpłatne webinarium pt. Czy..
-
Kurtyny spawalnicze i ich..
-
Dieta ketogeniczna – czym jest,..
-
Węże strażackie: Kluczowe..
