Kultura Edukacja
Szef kuchni MAKRO radzi, jak wybrać świeżą rybę
Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska oferuje ponad 140 rodzajów i odmian świeżych ryb i owoców morza. W celu zapewnienia ich dostępności oraz wysokiej jakości w okresie przedświątecznym dostawy do hal odbywają się 6 razy w tygodniu.
Świeża ryba charakteryzuje się przede wszystkim sprężystym, elastycznym mięsem. Tuż po złowieniu tężeje, a po kilku godzinach nabiera elastyczności i właśnie wtedy najlepiej nadaje się do spożycia.
- Gdy po przyciśnięciu ryby mięso powróci do swego uprzedniego kształtu, mamy pewność, że jest świeża – mówi szef kuchni Cezary Powała, na co dzień prowadzący pokazy kulinarne oraz doradztwo i degustacje w Studiu Kuchennym MAKRO. Jeśli mamy wątpliwości i nie jesteśmy pewni, jak sprawdzić jakość danego egzemplarza, możemy poprosić o pomoc doradców z Działu Rybnego MAKRO - Wszyscy nasi pracownicy wiedzą, jak powinna wyglądać ryba świeża. Ich jakość jest w 100% sprawdzona – zapewnia Cezary Powała.
MAKRO Cash & Carry (press box)
-
Listwa karniszowa creativa Lk-01
-
Jakie podstawy do stolików..
-
Kontrola z urzędu skarbowego –..
-
Jak izolacja drgań poprawia..
-
Szukasz stylowej łazienki?..
-
Idealny kosz prezentowy na..
-
Jak przygotować mieszkanie do..
-
Mikasa V200W vs V200W-CEV. Którą..
-
ASG z praktycznego punktu widzenia
-
Zostań kierowcą TIR-a: Wymagania,..
-
Gry miejskie: nowoczesne..
-
Gry miejskie: Nowoczesne..
-
Domy Szeregowe w Gdyni – Komfort..
-
Jak często można odwiedzać bliską..
-
Kosze prezentowe na urodziny –..
-
Jak dobrać idealne wyposażenie do..
-
Sindbad- podróżuj wygodnie!
-
Rytuały miłosne - magiczne..
-
Ośrodek leczenia uzależnień..
-
Kurtyny chłodnicze – jak działają..
-
Poradnik „Jak napisać powieść?”..
-
Kontenery socjalne – praktyczne..
-
Jak zaplanować udaną jednodniową..
-
Jak wybrać półkotapczan?


